kids at home kop

Gastouderopvang bij mij thuis

Gastouders mogen maximaal 6 kinderen opvangen, waarvan 5 kinderen onder de 4 jaar, 4 kinderen onder de 2 jaar en 2 kinderen onder de 1 jaar (eigen kinderen van onder 10 jaar worden ook meegerekend). Vriendjes of vriendinnetjes die tijdens de opvang aanwezig zijn, tellen hierbij ook mee. Hoeveel kinderen een gastouder in e praktijk op zal vangen is onder meer afhankelijk van de wenen van de gastouder en de beschikbare speel- en slaapruimte.

Wil jij graag aan de slag als gastouder? Sluit je dan aan bij Kids@home. Omdat je als gastouder verantwoordelijk werk verricht, je vangt immers andermans kinderen op, stellen de overheid en Kids@home eisen aan gastouders. Hieronder vind je een kort stappenplan wat er moet gebeuren

download

Stap 1: Schrijf je in bij Kids@home
Door in te schrijven bij Kids@home kunnen wij je meteen helpen om voorbereidingen te treffen. Inschrijven is gratis.

Stap 2: Diplomacheck
Als gastouder dien je in bezit te zijn van een diploma die op deze lijst vermeld staat. Wanneer je niet over een diploma op de lijst beschikt, helpt Kids@home je het diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn te behalen met de diplomaroute voor gastouders.

Stap 3: Certificaat EHBO voor kinderen
Het certificaat ‘Eerste Hulp aan kinderen’ kun je behalen door een cursus Eerst Hulp voor kinderen bij te wonen. De herhalingen van de EHBO voor kinderen -Oranje Kruis-, wordt jaarlijks door Kids@home verzorgd en betaald. 

Stap 4: Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
De Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kun je aanvragen op het gemeentehuis, het stadskantoor, of online. Online kost een VOG € 33,85, anders € 41,35. Deze wordt pas aangevraagd als je een gezin hebt gevonden waarvoor je de opvang gaat verzorgen en als je beschikt over een kwalificerend diploma. Dat is namelijk het moment dat Kids@home je aanmeldt voor het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Een VOG mag niet ouder zijn dan 2 maanden op het moment dat je wordt aangemeld voor het LRKP. Klik hier voor het Landelijk register Kinderopvang.

Stap 5: Profiel op de website van Kids@home
Gefeliciteerd! Je kunt nu aan de slag als Kids@home gastouder. Om jouw gastouderopvang mogelijkheden kenbaar te maken krijg je een profiel op de website van Kids@home. Op deze manier kunnen vraagouders zien wanneer je plaats hebt en meer over je te weten komen. 182994128 2610423785747948 7773948012216914812 n

Tevens ontvang je desgewenst een bord wat je bij je opvangruimte of deur kunt plaatsen. 

 

 

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"