kids at home kop

Hoe werkt het?

Gastouderopvang is kinderopvang die helemaal is afgestemd op jouw gezin. Jij bepaalt uiteindelijk door wie, waar, en wanneer je kind wordt opgevangen. Om de perfecte opvang te vinden voor jouw kind doorlopen we samen de volgende stappen.

                                                                                                                          DUPLO TREIN bewerkt

Stap 1: Wensen in kaart brengen

Graag komen we voor een persoonlijk intakegesprek langs om je vraag naar opvang te bespreken. In dit gesprek geven we uitleg over wat het gastouderschap indhoudt en wat wij als gastouderbureau voor jou kunnen betekenen.  De volgende vragen zijn belangrijk om de opvangwensen in kaart te brengen.
Wat zijn de specifieke wensen voor jullie gezin? Wil je opvang bij de gastouder of bij jou in huis? Op welke dagen en tijden heb je opvang nodig? Over welke eigenschappen moet de gastouder beschikken? Welke normen en waarden vind je belangrijk? Het intakegesprek en de inschrijving is ten alle tijden vrijblijvend en hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Stap 2: Gastouder vinden

Wanneer alle wensen op een rij staan, kunnen we gericht werken en helpen met het zoeken naar een geschikte gastouder. Op de pagina vind je gastouder , vind je een groot deel van de Kids@homegastouders met hun profiel. Op deze pagina vind een overzicht van de gastouders die aan huis werken. 

Stap 3: Kennis maken

Hebben we een gastouder gevonden die aan jullie wensen voldoet, dan ga je kennismaken. Onze gastouders vinden het leuk wanneer je een kijkje komt nemen. Een gastouder aan huis komt graag een ochtend meelopen in jullie gezin. Om een goede indruk van de sfeer te krijgen, adviseren wij om dit overdag te doen, wanneer er gastkinderen aanwezig zijn. 

Stap 4: Afspraken maken

Is er een klik tussen jullie en de gastouder? Dan plannen we het koppelingsgesprek met Kids@home, de gastouder en de vraagouders. Tijdens dit gesprek worden alle afspraken formeel vastgelegd en bespreken we alle praktische aangelegenheden. Daarnaast worden de contracten besproken en ondertekend.

183563601 2610393005751026 4095049674070844220 nStap 5: Kinderopvangtoeslag aanvragen

Als je gebruik gaat maken van Kids@home gastouderopvang, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Via mijn toeslagen van de belastingdienst is het heel eenvoudig om de toeslag aan te vragen. Doe dit op tijd want het duurt enkele weken voordat de belasting de toeslag uitkeert. De toeslag wordt rond de 20e van de maand op de rekening gestort. Kom je er niet uit? Dan helpen we je graag met de aanvraag.

Stap 6: Opvang evalueren

Wanneer de opvang eenmaal loopt, plannen we regelmatig evaluatiegesprekken tussen de vraagouder, de gastouder en Kids@home. De ontwikkeling van het kind en de samenwerking staat dan centraal. Tijdens deze gesprekken wisselen we ervaringen uit en worden, indien nodig, afspraken aangepast aan veranderde omstandigheden en ontwikkeling van je kind.

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"