kids at home kop

Gastoudercommissie

Even voorstellen, Wie, Wat, Waar, Waarom & Wanneer?   

De gastoudercommissie bestaat momenteel uit 9 enthousiaste leden/gastouders, waaronder gastouders aan huis, gastouders die thuis kinderen opvangen en Jolanda van Kids@home. De commissie brainstormt met elkaar over waar de leden zelf als gastouder behoeften aan hebben en wat we verreikend zouden vinden.
Naast meedenken over activiteiten voor gastouders, ouders en gastkinderen, brengt de commissie één keer per kwartaal een nieuwskrantje uit: News@home.

José klein

Wie ?

José Lammers
Liefdevol, vrolijk, gemoedelijk, huiselijk

Wat ?

Ik ben gastouder thuis, alweer 6,5 jaar, hiervoor ruim 13 jaar kraamverzorgster geweest.

Waar ?

Sint Michielsgestel

Waarom ?

Het allerleukst is de interactie met de kinderen, in alle leeftijden en het samen spelen. Ik had meer regelmaat nodig in mijn leven en met baby’s/ kinderen werk stond hoog op mijn lijst.

Wanneer?

Begin dit jaar heb ik mij aangemeld voor de gastoudercommissie. Ik vind het leuk om mee te denken aan het organiseren van activiteiten in samenwerking met collega’s.


Bernadette_klein.jpg

                                                                                                                                                                                                                             

Wie ?

Bernadette Foolen
Gastouderopvang Makkie

Wat ?

Gastouder thuis, voorheen gastouder aan huis

Waar ?

Sint-Oedenrode

Waarom ?

Ik vind het leuk om de jonge kinderen iets te leren, iets bij te dragen in hun ontwikkeling.
Van jongs af aan heb ik in diverse verenigingen mijn steentje bijgedragen bij de jeugd.

Wanneer ?

Een paar jaar geleden werd ik gevraagd of de commissie mij iets leek om mee te kijken. Ik dacht  ik kan het altijd eens proberen. Tot nu toe nog geen spijt van gehad.Ik vind het leuk en fijn om met andere collega's iets te organiseren voor de andere gastouders en kinderen van gob Kids@home.


Joyce klein


Wie?            Joyce Hoksbergen
                      47 jaar oud, spontane en ondernemende moeder van 4 pubers.

Wat ?

Inmiddels alweer 5,5 jaar gastouder bij mij thuis, na 10 jaar voor de klas te hebben gestaan en in de kinderopvang te hebben gewerkt.

Waar ?

Ik woon in het mooie Gemonde, waar ik vaak buiten te vinden ben met de opvangkindjes en de hond. Lekker naar de speeltuin of een stukje wandelen.

Waarom ?

Het leukste aan gastouder zijn vind ik de spontaniteit en de puurheid van de peuters, het leergierige van de kleuters, het knuffelen met de allerkleinsten en het enthousiasme van de bso-ers. Ik heb de keuze voor gastouder destijds gemaakt, omdat ik vaker thuis wilde zijn en toch een binding met kinderen wilde opbouwen in een kleinere setting, in plaats van een volle klas.
Toen ik hoorde dat ze mensen zochten voor de gastoudercommissie had ik daar wel oren naar.

Wanneer?

Ik ben altijd gewend om collega's om me heen te hebben, niet om direct mee te werken maar een luisterend oor, feedback even sparren over verschillende onderwerpen. Dit alles heb ik gevonden in de gastoudercommissie. Een hele fijne groep mensen bij elkaar. Organiseren en meebedenken van activiteiten is ook een onderdeel wat ik erg leuk vind om te doen.


Peggy_klein.jpg

 

 

Wie ?

Peggy Eickmans
Gezellig, zorgzaam en liefdevol

Wat ?

Gastouder aan huis bij twee gezinnen

Waar ?

Woonachtig in Wijbosch

Waarom ?

Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, ieder kind is anders en uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Door bj gezinnen thuis te werken heb ik daar alle tijd en aandacht voor en dat is erg prettig. 

Wanneer?

Ik ben vanaf de oprichting van de gastoudercommissie erbij. Vooral om cntact te hebben met collega's en ik vind het erg leuk om bij de activiteiten te ondersteunen. 


Saskia klein

 

Wie ?

Saskia van de Bogaart
Spontaan, open, eerlijk, positief en liefdevol

Wat ?

Gastouder thuis

Waar ?

Schijndel

Waarom ?

 Door de verschillende leeftijden in een kleine groep, is er veel aandacht voor ieder kind en ouder.

Wanneer?

 Sinds een paar jaar commissielid en ik vind het fijn om het 'collega-gevoel'te hebben en samen te sparren en activiteiten te organiseren.


foto Marina Stevens (2)

Wie ?

Marina de  Jong-Stevens
Liefdevol, respectvol, creatief, muzikaal,

Wat ?

Gastouder aan huis bij twee gezinnen, hiervoor heb ik op het kinderdagverblijf gewerkt, waar ik bso en een peutergroep draaide

Waar ?

Woonachtig in 's-Hertogenbosch

Waarom?

Door de crisis kon ik niet meer werken op het kinderdagverblijf en hierdoor ben ik in het vak gastouder gerold! Het mooiste vind ik de ontwikkeling van de kinderen, hoe die gaat en dat dat dan ook voor ieder kind anders gaat. Ieder kind is uniek en dat is zo mooi. Maar ook wat je toe kan voegen als gastouder in het leven van de kinderen en ouders. Ik denk dat dat heel waardevol is!

Wanneer?

Vanaf het eerste begin zit ik bij de gastoudercommissie. De voornaamste reden was toen dat ik vond dat je zo weinig contact had met collega’s en dat ik dat erg miste! Ook vind ik het heel fijn om Jolanda te kunnen helpen en ondersteunen bij de activiteiten. We hebben een super gevarieerde en gezellige club!


 


Jolanda klein

Wie ?

Jolanda Bergman
Enthousiast, positief, betrokken en altijd op zoek naar kansen en mogelijkheden.

Wat ?

Houder Kids@home

Waar ?

Gemonde

Waarom ?

Ik vind het belangrijk om onze gastouders het gevoel van collega's te geven en zich betrokken te voelen bij Kids@home. Mede door de input van deze commissie komen we tot interessante bijscholing, leuke activiteiten voor de gastkinderen en kunnen we volop mogelijkheden creëren om met elkaar te sparren over het mooie vak van gastouder. Samen zorgen we ervoor dat Kids@home zich kan onderscheiden van andere, landelijke gastouderbureaus.

Wanneer?

 Sinds 2007 werkzaam als bemiddelingsmedewerkster voor Kids@home en sinds 2016 houder van Kids@home.


Anke kleiner

 

Wie ?

Anke Slenters
Spontaan, Ambitieus, Creatief, Attent, Ondernemend en Zorgzaam.

Wat ?

Bemiddelingsmedewerkster bij Kids@home en werkzaam op een antroposofisch Kinderdagverblijf. Tevens bijna 10 jaar gastouder aan huis geweest bij drie gezinnen, pedagogisch medewerkster bij verschillende dagverblijven, staflid bij de scouting en de horeca is me ook niet vreemd. 

Waar ?

Woonachtig in Eindhoven

 Waarom ?

De ontwikkeling van kinderen van dichtbij meemaken en hen begeleiden in hun (eigen) spel, fantasie en creativiteit is het werk wat ik nog steeds met veel liefde en plezier doe. 'Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn!'

Wanneer?

Vanaf het begin dat de gastoudercommissie tot stand is gekomen ben ik van de partij. Ik vind het vanaf dag één een fijne club mensen die met passie, kennis van zaken en gezelligheid zorgen dat wij als Kids@home steeds met nieuwe en interessante onderwerpen aan de slag kunnen. We geven elkaar de ruimte en indien nodig ook advies. 


Naast samen vergaderen vinden we het ook gezellig om voor ons plezier samen te komen en wordt er elk jaar één of twee keer een etentje samen georganiseerd. Wij als Kids@home zijn erg blij met de aanvulling die onze commissies ons geven. Bedankt!

Gezamelijke foto

 

 

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"