• 073-5517349 / 06-10109720
  • info@kids-at-home.net    

Gastoudercommissie

De gastoudercommissie bestaat momenteel uit 9 enthousiaste leden/gastouders, waaronder gastouders aan huis, gastouders die thuis kinderen opvangen en Jolanda van Kids@home. De commissie brainstormt met elkaar over waar de leden zelf als gastouder behoeften aan hebben en wat we verreikend zouden vinden.
Naast meedenken over activiteiten voor gastouders, ouders en gastkinderen, brengt de commissie één keer per kwartaal een nieuwskrantje uit: News@home.
news@home

 


 

Even voorstellen:Sjakki


Hallo, ik ben Jacqueline Engeln, getrouwd met John en samen hebben we een dochter Anne,  en een zoon Wouter. Met veel zin en ervaring ben ik in 2017 gestart als gastouder in Schijndel. De garage hebben we omgebouwd tot opvang en daar werk ik 4 dagen in de week. Met deze commissie wil ik collega’s ontmoeten en van ze te leren. Ik hoop dat deze commissie ook voor jullie zinvol is. Graag tot ziens!

 

Hi, ik ben Anke Slenters en woonachtig in Eindhoven.

Inmiddels ben ik 6 jaar aan de slag als gastouder aan huis en werk ik 3 jaar als bemiddelingsmedewerkster bij Kids@home op kantoor. Naast die werkzaamheden heb ik ook meerjarige ervaring in het werk met kinderen door op te passen bij verschillende oppasadressen, het werk op kinderdagverblijven en als groepsleidster bij de Scouting.
Ik vind het fantastisch om de ontwikkeling van de kinderen van zo dichtbij mee te maken. 

Naast dit fijne werk hou ik ervan om te reizen, te borrelen/eten met vrienden en muziek is op allerlei vlakken mijn favoriet. Ik hoop samen met de rest van deze gastoudercommissie de gastouders van Kids@home te kunnen vertegenwoordigen.

 

Ik wil me even voorstellen, mijn naam is Joyce Hoksbergen en ik woon in Gemonde. Waar ik thuis de opvang verzorg voor zo'n 14 verschillende leuke kinderen. Dit doe ik sinds 2017 na een lange tijd in het onderwijs te hebben gewerkt. Mijn huis met 4 eigen kinderen, man, hond, 3 poezen, fijne tuin, ligt lekker dicht bij school, is overdag een gezellige plek voor de kids. Knutselen en dingen ondernemen vind ik erg leuk.

 

Hallo, ik ben met een aantal andere gastouders samen in de gastoudercommissie gegaan om voor en met gastouders activiteiten te organiseren.            Marina                    

Mijn naam is Marina Stevens en ben getrouwd met Bram, samen met onze Schotse herdershond: Brady, woon ik in 's-Hertogenbosch.

Mijn hobby's zijn: op alle vlakken creatief bezig zijn, zingen en muziek, naar buiten de natuur in, leuke dingen doen met vrienden en er zijn nog veel meer dingen die ik leuk vind! 

Sinds februari 2016 ben ik de trotse eigenaresse van Dol-Fijn.  Ik ben gastouder bij de gezinnen in huis, en doe dit met heel veel plezier.

Hun ontwikkeling van heel dichtbij meemaken vind ik prachtig om te zien, hoe ze van baby naar peuter en kleuter opgroeien, steeds meer de wereld gaan ontdekken en ik daar deel van uit mag maken, in hun eigen vertrouwde omgeving, en dat ik dan ook bij die vertrouwde omgeving hoor!

Kinderen hebben nog een eerlijke en heldere kijk op het leven, en kunnen dat zo prachtig verwoorden en zeggen waar het op staat. Ik leer daar iedere dag nog van! 

Ik ben bij de gastoudercommissie gegaan, omdat ik het fijn vind te kunnen brainstormen met andere gastouders. Vaak heb je geen naaste collega's en werk je hierdoor veel alleen. Door deze gastoudercommissie hebben we meer contact met elkaar, leren we elkaar kennen en komen we op allerlei leuke ideeën die we dan weer met heel veel andere gastouders kunnen delen!Ik heb er heel veel zin in om steeds meer vorm te kunnen geven aan deze commissie en hoop dat iedereen net zo enthousiast is als wij zijn. 
 

Saskia
Hallo ik Saskia van den Bogaart, ik woon samen met mijn vriend Nicky en onze twee dochters; Fenna en Jinthe in Schijndel. 
Sinds kort zit ik op dansles bij Turondo, waar ik mijn ontspanning in kan vinden. Verder vind ik het fijn om leuke dingen te doen met mijn gezin of vrienden. 
Sinds 2009 werk ik met veel plezier als gastouder. De eerste 5 jaar kwam ik bij de gezinnen in huis en sinds 2014 ontvang ik de gastkindjes bij mij thuis. Het leukste aan het mijn werk vind ik dat elke dag anders is met de kinderen. En de waardering die je krijgt van de kinderen en ook van de ouders. Door het persoonlijk contact met de vraagouders en de kinderen, kun je echt een band opbouwen met de kinderen. Ik ben benieuwd naar de samenwerking met de andere gastouders binnen de gastoudercommissie.

Bernadette

Hoi, ik ben Bernadette Foolen getrouwd met Cees en woonachtig in Sint-Oedenrode. In 2009 ben ik gestart als gastouder bij de gezinnen in huis. In 2011 stapte ik over en begon als gastouder vanuit ons huis; dit is de beste beslissing ooit geweest. Ik doe dit werk dan ook nog steeds met veel plezier en geniet er nog elke dag van. De kinderen zien opgroeien en ze zien ontwikkelen in alles is het mooiste van ons vak wat er is. Toen ze me vroegen om bij deze commissie te komen, was ik nieuwsgierig wat deze commissie eigenlijk doet. Ik heb dan ook ja gezegd, om te kijken of ik mee kan brainstormen over allerlei onderwerpen. Hopelijk kunnen we nog veel voor alle gastouders en gezinnen van Kids@home betekenen.