• 073-5517349 / 06-10109720
  • info@kids-at-home.net    

Oudercommissie

Met de oudercommissie meer betrokken!

De oudercommissie van Kids@home bestaat uit 4 leden en komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar. Het doel is kinderen en ouders te vertegenwoordigen en het behartigen van hun belangen met betrekking tot verschillende onderwerpen. Daarnaast zijn zij een belangrijke sparringpartner Kids@home.

De oudercommissie:

  • Overlegt met de houder van het gastouderbureau

  • Adviseert gevraagd en ongevraagd de houder

  • Bevordert goede en heldere informatie aan ouders

  • Onderhoudt contacten met andere ouders

  • Bevordert de betrokkenheid van ouders bij Kids@home, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren.

 

De oudercommissie van Kids@home bestaat uit de volgende leden: 

 

Margriet van Gent - Muis (Voorzitter OC 2021):margriet

Mijn naam is Margriet van Gent en samen met mijn man, dochters Sarah en Liselot én beestenboel woon ik in Den Dungen. Enkele jaren geleden hebben we bewust Amsterdam verruild voor het buitenleven en willen we dit graag meegeven aan onze kinderen. 

Daar past gastouderopvang dan ook goed bij, klein en persoonlijk van opzet en veel buiten en in de natuur. Vanaf 2017 zit ik in de oudercommissie, dit jaar als voorzitter. Als commissie denken we met Jolanda mee over beleid, activiteiten en ontwikkelingen vanuit het perspectief van de ouders. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de Provincie Noord Brabant als programma manager.

 

 

Manita Rooijakkers (OC lid):

Manita   

Mijn naam is Manita Rooijakkers-van der Leest, moeder van 2 dochters (Sam en Liz) en samen met mijn man woon ik in      Gemonde. Ik ben een geboren en getogen Gemondse, en daar ken ik Jolanda natuurlijk dan ook van. Toen een kennis van ons besloot om gastouder bij Kids@Home te worden, waren we meteen erg benieuwd wat dat precies inhield. Voorheen gingen onze dochters naar een kinderdagverblijf, maar sinds januari 2017 gaan onze beide dochters naar deze gastouder en zijn we erg tevreden. Dit was dan ook een rede om me in september 2020 te melden als nieuw OC-lid.

Zelf ben ik werkzaam in het basisonderwijs, ben lid van Scouting Nederland en ben redelijk creatief aangelegd. Met mijn pedagogische achtergrond en mijn creatieve uitspanningen hoop ik een aanvulling te zijn in deze oudercommissie.

 

 

Claire van Coberen (OC lid):Claire

Mijn naam is Claire van Coberen en samen met mijn man, dochters Anne-Sophie en Charlotte woon ik sinds 2019 in Vught. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Canon BeNeLux als HR Business Partner.

Voor ons is een gastouder aan huis en de opvang een perfecte combinatie. In dit geval zorgt een gastouder aan huis voor rust, meer persoonlijke aandacht en geeft het ons meer flexibiliteit. Vanaf 2021 zit ik in de oudercommissie. Ik ben ontzettend tevreden met de ondersteuning en begeleiding  van Kids@Home en vind het daarom belangrijk om mee te denken en mee te werken aan de kwaliteit van de opvang en het gastouderbureau. 

 

 

 

 

Jeanine Spit (OC lid):

JeanineMijn naam is Jeanine Spit en samen met mijn vriend Martijn en onze 4 jongens, Fedde (10 jaar), Raf en Teije (bijna 7 jaar) en Faas (bijna 3 jaar) wonen we in ons heerlijke huis in Schijndel.

In het dagelijks leven ben ik naast mama ook kinderverpleegkundige en werkzaam bij Vivre Kinderthuiszorg. Hier ben ik zorgcoördinator van Villa Vivre, ons verpleegkundig kindzorghuis.

Na de geboorte van onze jongste hebben we gekozen voor opvang bij een gastouder via Kids@home, de oudste 3 gingen naar de BSO. Na een tijdje gaven Raf en Teije aan het niet meer zo naar hun zin te hebben op de BSO en we moesten de kinderen op 3 verschillende plekken brengen en halen, waardoor we zijn gaan nadenken welke mogelijkheden voor opvang er nog meer waren.

Om die redenen zijn we vanaf november 2020 begonnen met een gastouder in huis en hebben dit vanaf februari 2021 uitgebreid. De jongens vinden het enorm leuk en zijn ontzettend enthousiast, en daarnaast is het een enorme rust voor ons gezin!

Balans in ons drukke maar gezellige leven!

Vanaf oktober 2020 ben ik aangesloten bij de oudercommissie. Ik bekijk graag zaken en belangen vanuit verschillende perspectieven en denk graag mee.

 

 

Contact opnemen met de oudercommissie