kids at home kop

Oudercommissie

Met de oudercommissie meer betrokken!

De oudercommissie van Kids@home bestaat uit 4 leden en komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar. Het doel is kinderen en ouders te vertegenwoordigen en het behartigen van hun belangen met betrekking tot verschillende onderwerpen. Daarnaast zijn zij een belangrijke sparringpartner Kids@home.

De oudercommissie:

  • Overlegt met de houder van het gastouderbureau
  • Adviseert gevraagd en ongevraagd de houder
  • Bevordert goede en heldere informatie aan ouders
  • Onderhoudt contacten met andere ouders
  • Bevordert de betrokkenheid van ouders bij Kids@home, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren.

De oudercommissie van Kids@home bestaat uit de volgende leden: 

Jeanine Spit (Voorzitter)

Jeanine

Mijn naam is Jeanine Spit en samen met mijn vriend Martijn en onze 4 jongens, Fedde (10 jaar), Raf en Teije (bijna 7 jaar) en Faas (bijna 3 jaar) wonen we in ons heerlijke huis in Schijndel.

In het dagelijks leven ben ik naast mama ook kinderverpleegkundige en werkzaam bij Vivre Kinderthuiszorg. Hier ben ik zorgcoördinator van Villa Vivre, ons verpleegkundig kindzorghuis.

Na de geboorte van onze jongste hebben we gekozen voor opvang bij een gastouder via Kids@home, de oudste 3 gingen naar de BSO. Na een tijdje gaven Raf en Teije aan het niet meer zo naar hun zin te hebben op de BSO en we moesten de kinderen op 3 verschillende plekken brengen en halen, waardoor we zijn gaan nadenken welke mogelijkheden voor opvang er nog meer waren.

Om die redenen zijn we vanaf november 2020 begonnen met een gastouder in huis en hebben dit vanaf februari 2021 uitgebreid. De jongens vinden het enorm leuk en zijn ontzettend enthousiast, en daarnaast is het een enorme rust voor ons gezin!

Balans in ons drukke maar gezellige leven!

Vanaf oktober 2020 ben ik aangesloten bij de oudercommissie. Ik bekijk graag zaken en belangen vanuit verschillende perspectieven en denk graag mee.

 

ManitaManita Rooijakkers (OC lid)

Mijn naam is Manita Rooijakkers-van der Leest, moeder van 2 dochters (Sam en Liz) en samen met mijn man woon ik in Gemonde. Ik ben een geboren en getogen Gemondse, en daar ken ik Jolanda natuurlijk dan ook van. Toen een kennis van ons besloot om gastouder bij Kids@Home te worden, waren we meteen erg benieuwd wat dat precies inhield. Voorheen gingen onze dochters naar een kinderdagverblijf, maar sinds januari 2017 gaan onze beide dochters naar deze gastouder en zijn we erg tevreden. Dit was dan ook een rede om me in september 2020 te melden als nieuw OC-lid.

Zelf ben ik werkzaam in het basisonderwijs, ben lid van Scouting Nederland en ben redelijk creatief aangelegd. Met mijn pedagogische achtergrond en mijn creatieve uitspanningen hoop ik een aanvulling te zijn in deze oudercommissie.

 

claireClaire van Coberen (OC lid)

Mijn naam is Claire van Coberen en samen met mijn man, dochters Anne-Sophie en Charlotte woon ik sinds 2019 in Vught. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Canon BeNeLux als HR Business Partner.

Voor ons is een gastouder aan huis en de opvang een perfecte combinatie. In dit geval zorgt een gastouder aan huis voor rust, meer persoonlijke aandacht en geeft het ons meer flexibiliteit. Vanaf 2021 zit ik in de oudercommissie. Ik ben ontzettend tevreden met de ondersteuning en begeleiding  van Kids@Home en vind het daarom belangrijk om mee te denken en mee te werken aan de kwaliteit van de opvang en het gastouderbureau. 

 

Marit van Munster (OC lid)

 Oudercom MaritMijn naam is Marit van Munster en samen met mijn vriend Robert en onze kinderen Siem en Dieke wonen we in Den Bosch. Ik ben werkzaam als supermarkt manager bij de Albert Heijn in Sint Michielsgestel.
Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje was de keuze voor de gastouder snel gemaakt. De knusse, huiselijke sfeer, in combinatie met de individuele begeleiding die de gastouder kan bieden, was voor ons doorslaggevend.Onze kindjes komen 3 dagen per week bij José, en zij is voor zowel ons als de kindjes echt onmisbaar. Het enorme enthousiasme waarmee ze daar naar toe gaan, is voor ons telkens weer de bevestiging dat de gastouder voor ons echt de beste keuze is.
Vanaf dit jaar ben ik aangesloten bij de oudercommissie en ik vind het leuk om de kritische vraag te stellen, te zoeken naar verbetering en ieders tevredenheid te verhogen. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"