kids at home kop

Ik wil opvang bij het gezin thuis

Als gastouder kun je ook werken als oppas bij een gezin aan huis. Ook dan kun je je aansluiten bij Kids@home. Omdat je als gastouder verantwoordelijk werk verricht, je vangt immers andermans kinderen op, stellen de overheid en Kids@home eisen aan gastouders. Hieronder vind je een kort stappenplan wat er moet gebeuren

drie koppen logo pms 158Stap 1: Schrijf je in bij Kids@home
Door in te schrijven bij Kids@home kunnen wij je meteen helpen om voorbereidingen te treffen. Er zijn geen kosten verbonden bij het inschrijven.

Stap 2: Diplomacheck
Als gastouder dien je in bezit te zijn van een diploma die op deze lijst vermeld staat. Wanneer je niet over een diploma op de lijst beschikt, kan Kids@home je helpen met het behalen van het diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn met de diplomaroute voor gastouders

Stap 3: Certificaat EHBO voor kinderen
Het certificaat ‘Eerste Hulp aan kinderen’ kun je behalen door een cursus Eerst Hulp voorkinderen bij te wonen. De herhalingen van de EHBO voor kinderen, Oranje Kruis, wordt jaarlijks door Kids@home verzorgd en betaald.

Stap 4: Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
De Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kun je aanvragen op het gemeentehuis, het stadskantoor, of online. Online kost een VOG € 33,85, anders € 41,35. Deze wordt pas aangevraagd als je ouders hebt gevonden waarvoor je de opvang gaat verzorgen en als je beschikt over een kwalificerend diploma. Dat is namelijk het moment dat Kids@home je aanmeldt voor het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Een VOG mag niet ouder zijn dan 2 maanden op het moment dat je wordt aangemeld voor het LRKP.

Stap 5: Profiel op de website van Kids@home
Gefeliciteerd! Je kunt nu aan de slag als Kids@home gastouder. Om jouw gastouderopvang mogelijkheden kenbaar te maken krijg je een profiel op de website van Kids@home. Op deze manier kunnen vraagouders zien wanneer je plaats hebt en meer over je te weten komen.DSC 1170

 

Regeling dienstverlening aan huis
Als u als gastouder niet meer dan drie dagen per week bij een gezin aan huis werkt en je bent geen zzp’er, dan kun je gebruik maken van de Regeling dienstverlening aan huis. Met de Regeling dienstverlening aan huis kan iemand voor maximaal drie dagen per week in dienst genomen worden door een particuliere opdrachtgever. Het gaat dan om werk in en om het huis van de opdrachtgever. Doordat er geen loonbelasting en premies betaald hoeven te worden, is de hulp relatief goedkoop en makkelijk voor de opdrachtgever. De opdrachtgever hoeft nergens op te geven dat iemand voor hem werkt.

Volgens de Regeling dienstverlening aan huis heb je recht op:

  • Loon;
  • Een vakantietoeslag van 8%. Dit zit verdisconteerd in het uurtarief;
  • (Doorbetaalde) vakantie, 4 keer het aantal werkuren per week;
  • Maximaal 6 weken doorbetaling bij ziekte.

Het is altijd verstandig om de afspraken schriftelijk vast te leggen, om misverstanden te voorkomen. Kids@home heeft een standaard contract dat u hiervoor kunt gebruiken. Let op: ZZP’ers vallen niet onder de Regeling dienstverlening aan huis. Als ZZP’er maakt u zelf afspraken met ouders over uw tarief, vakanties, ziekte etc.

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"