kids at home kop

Diplomaroute Gastouder met STAP Subsidie

Diplomaroute Gastouder:

Wanneer je over voldoende praktijkervaring beschikt, kun je met deze diplomaroute ook zonder (voor) opleiding het vereiste diploma behalen om als gastouder te gaan werken.

Steeds meer ouders kiezen voor een gastouder voor de opvang van hun kinderen. Niet alleen omdat het kleinschaliger en ‘huiselijker’ is dan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, maar ook omdat de opvang door een gastouder persoonlijk en vertrouwd is. Voor jou als gastouder een grote verantwoordelijkheid, want de functie van gastouder gaat veel verder dan alleen oppassen. Daarom worden er behoorlijk wat eisen gesteld aan het werk van gastouders, onder andere een diploma op mbo-niveau 2. Wanneer je over voldoende praktijkervaring beschikt, kun je met deze diplomaroute ook zonder opleiding het vereiste diploma behalen.

Meer informatie: Diplomaroute Gastouder - STAP-budget.nl

De kosten voor de opleiding zijn € 1.375,00. 
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP budget.

Stap Budget:

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een budget van € 1.000 per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet STAP-budget. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Hiermee wil de overheid mensen helpen, die zich willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het STAP-budget vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting.

Met het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden, of om een nieuwe baan te vinden. Vanaf 1 maart 2022 kunt u hiervoor bij ons een vergoeding aanvragen. We geven daarbij ook vrijblijvend advies over de situatie op de arbeidsmarkt. Dit kan u helpen bij het maken van een goede keuze waaraan u het STAP-budget besteedt.

Meer over de voorwaarden en het aanvragen vindt u vanaf 1 maart 2022 op het STAP-portaal van UWV.

STAP-budget | Leven Lang Ontwikkelen | Rijksoverheid.nl

Voor meer informatie: neem gerust vrijblijvend contract op met Jolanda 06-10109720.

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"