kids at home kop

Babboe herstelplan duidelijk

Babboe herstelplan duidelijk
Eenderde van de bakfietsen wordt teruggeroepen, merendeel na inspectie weer de weg op
Babboe is, in afstemming met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), in de afrondende fase van het onderzoek naar de veiligheid van haar bakfietsen. Het grootste deel van de verkochte bakfietsen kan na een controlebeurt/reparatie weer de weg op.
Babboe herstelplan duidelijk | Babboe

Op 14 februari jl. werd de verkoop tijdelijk gestaakt omdat Babboe niet voldoende informatie kon overleggen om aan te tonen dat bij bepaalde modellen geen sprake was van een veiligheidsrisico. Na initieel onderzoek werd besloten de CITY (E) en MINI (E) terug te roepen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Inmiddels is besloten om in Nederland ook de City Mountain (productie vóór 2020), Slim Mountain & Transporter en de Pro Trike (E), Trike-E, Pro Trike XL Motor terug te roepen en te vervangen.

In totaal, in alle landen waar Babboe verkocht wordt, worden circa 22.000 bakfietsen teruggeroepen en vervangen. De eerste bakfietsen worden in Nederland en Duitsland medio april opgehaald, waarna de terugroepactie in de andere landen wordt uitgerold. Alle eigenaren van deze modellen krijgen een nieuwe (bak)fiets aangeboden.

De modellen City Mountain (productie vanaf januari 2020), Max-E,  Carve-E, Carve Mountain Curve-E, Curve Mountain, Big (E), Dog (E), Go (E), Go Mountain, Flow E, Flow Mountain, Pro Bike (E), Pro Bike Midmotor, Mini Mountain en Curve mogen na een controlebeurt/reparatie weer worden gebruikt. Hiervoor komt een gespecialiseerde Babboe-monteur bij de klanten aan huis.

Gerard Feenema, directeur Babboe: “Het grootste deel van onze klanten kan - na een controle/reparatie - weer de weg op. De uitvoering van de gehele operatie zal veel tijd vergen. Wij begrijpen dat dit vervelend is voor onze klanten, en hebben dan ook ons best gedaan een passende oplossing te vinden en ze te compenseren. De komende periode worden de technische dossiers door de NVWA afgerond. Ons doel is om iedereen weer veilig de weg op te krijgen.”

Babboe is medio februari, samen met moederbedrijf Accell Group een intern onderzoek gestart naar de feiten en ontwikkelingen die hebben geleid tot de ontstane situatie. Alles is erop gericht ervoor te zorgen dat dit in de toekomst voorkomen wordt. Accell Group werkt aan de integratie van Babboe in het Europese platform, inclusief de integratie met de kwaliteitsborging en klachtenafhandelingsprocessen van Accell. De ingeleverde bakfietsen worden door een gespecialiseerde partij ingezameld en op een duurzame manier ontmanteld.

Hoofdlijnen van de regeling voor Babboe-eigenaren

Alle eigenaren van een Babboe-bakfiets van 5 jaar of jonger die binnen de terugroepactie valt, krijgen na het ophalen van hun huidige bakfiets een nieuwe bakfiets. Omdat de gebruikers hun bakfiets lang niet hebben kunnen gebruiken, krijgen zij een hoogwaardiger bakfiets aangeboden. Indien gewenst kunnen zij ook een e-bike kiezen.

Voor alle eigenaren van een Babboe-bakfiets die binnen de terugroepactie valt, maar die ouder is dan vijf jaar, geldt dat rekening wordt gehouden met de dagwaarde. Deze dagwaarde kan worden gebruikt bij de aanschaf van een nieuwe bakfiets. Waarbij geldt dat iedereen tenminste ook altijd een nieuwe gewone fiets krijgt aangeboden.

Daarnaast krijgen alle Babboe-bakfietseigenaren een certificaat voor een gratis onderhoudsbeurt en/of accessoires. Dit geldt ook voor de eigenaren van wie de fiets niet in de terugroepactie zit.

Babboe verwacht dat elke Babboe-eigenaar in Nederland vanaf 10 april op een speciaal daarvoor ingerichte website www.controleerjebakfiets.nl terecht kan voor de verdere afhandeling en details. Hier kunnen ze het voor hen beschikbare assortiment bakfietsen bekijken alsook de alternatieven en de compensatie.

Contact

Jolanda Bergman
Vossenholen 7
5294 NH Gemonde
073-5517349 / 06-10109720
info@kids-at-home.net
Volg ons op Facebook!

hoofden groot oranje

Openingstijden

De gastouders bepalen zelf hun openingstijden. Veel gastouders zijn ook flexibel beschikbaar. Dit is de zien aan het label "Flexibele gastouder".

GGD Inspectie

Wij worden getoetst door de GGD. Bekijk het verslag hier.

Beer Kiki

Beer Kiki staat voor Kansen in Kinderen. Een uniek ontwikkeling stimuleringsprogramma speciaal ontwikkelt voor de gastouderopvang. Veel van onze gastouders werken met Beer Kiki, je kunt dit zien aan de stempel "Beer Kiki Gastouder"